De quines formes s’enriqueix un artista?

Quan una persona decideix estudiar art, és just quan comença l’aventura d’aquesta persona, ja que li toca submergir-se en la història d’artistes, estudi de tècniques d’expressió plàstica i estils presents en les obres d’art.

Bé, aquest és el recorregut natural que fan algunes persones estudioses de l’art, però hi ha algunes que es denominen autodidactes o que estudien molt poc l’art, i les seves expressions ambigües són denominades per ells mateixos com poesia.

Aquests pel que sembla ho saben tot i més d’allà no van aprendre. Però les persones que segueixen en la recerca constant del coneixement artístic, els falta molt per recórrer, ja que les seves ments curioses li permeten acumular més que coneixements, saviesa.

Per això explicarem que maneres un artista plàstic pot incrementar la seva experiència i convertir-se cada vegada en un millor exponent de l’art. Un veritable artista no busca el prestigi, sinó que s’instrueix per convertir-se en millor persona a través del seu ofici.

1. Assistint a acadèmies

Qualsevol pot prendre un tros de paper i començar a pintar, o una porció de material i esculpir qualsevol cosa. Però l’art no pot prendre a la lleugera ja que ha d’haver una intenció i coneixement previ per produir una obra.

Per exemple, un manyà no pot aprendre per si mateix el seu art sinó que haurà almenys ser alumne d’algú més assistint a cursos, capacitacions i tallers, i l’exercici serà el que li doni l’experiència.

Exactament el mateix passa amb els pintors i escultors, que han de conèixer les tècniques de dibuix, els estils de pintura i escultura que s’han desenvolupat a través de la història, i per descomptat donant forma a aquest estil que serà el que tingui per la resta de la seva carrera.

2. exercitant com a instructor

A través dels mitjans hem vist que a alguns pintors se’ls denomina mestres, però no han ensenyat el seu art directament a ningú. Si bé serveixen de referència perquè algú aprengui art, això no els fa mestres.

En el cas de Kandinski, va ser mestre de l’escola d’art alemanya Bauhaus, i estem segurs que d’allà han sortit molts que avui en dia han tret partit del que és l’art.

Els que exerceixen com a instructors, entenen que no només transmetran un coneixement d’art, sinó que aprendran dels seus alumnes, i cada dubte que sorgeixi dels seus alumnes els motivarà a seguir estudiant. És l’exercici de la humilitat en la seva màxima expressió.

3. Practicant altres arts

Quan diem que un artista ha de enriquir-se practicant altres arts, no volem dir que ha de canviar-se de la pintura a l’escultura o viceversa. Es tracta senzillament d’alternar-se entre altres arts com la literatura, la fotografia, la música entre d’altres.

Sovint certs cantants i polítics s’exerciten en la pintura i l’escultura. Dels cantants el podem entendre, ¿però dels polítics? Recordem que aquests utilitzen recursos interpretatius i d’actuació, i això amics, és un art.

Per això et recomanem que si l’art és el que t’apassiona, explores a través d’altres expressions perquè la teva coneixement i percepció s’enriqueixi.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*
*
Website